HomeNieuwsMijn buurtContact

Wij zorgen voor elkaar! Alles over zorg, mantelzorg en langer zelfstandig wonen.

Nederland telt vier miljoen mantelzorgers: een hartverwarmend leger van familie, vrienden, kennissen en buren die zonder enige vergoeding voor elkaar klaarstaan. Daardoor kunnen ouderen langer in hun eigen woning blijven wonen. In de buurt die hen vertrouwd is, met de bezigheden, vrienden en kennissen die hen dierbaar zijn.

Ontzorgen

Veel mensen vinden het fijn om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Soms zijn aanpassingen in huis nodig. Soms is er hulp
van een professional nodig. Maar hoe regelt u dat? Waar hebt u recht op? Voor antwoorden op deze vragen krijgt u te maken met verschillende organisaties. Zoals de gemeente, thuiszorg en de zorgverzekeraar. Informatie is versnipperd en veel dingen blijven misschien onduidelijk.

IkWoonLeefZorg.nl

De Rabobank en Interpolis hebben daarom de handen ineengeslagen. Zij willen mantelzorgers en ouderen ontzorgen. Met het platform IkWoonLeefZorg.nl waar iedereen die mantel- zorg geeft én krijgt terecht kan voor inzicht en inspiratie. U krijgt tips over sociale activiteiten, financiële mogelijkheden en concrete oplossingen om langer zelfstandig te wonen. Er is meer mogelijk dan u denkt.

Inspiratie en oplossingen

Mantelzorg. Daar kiest u niet voor, dat komt op uw pad. Met alle mooie momenten die het oplevert, maar ook met momenten van stress en gepieker. Want hoe combineert u een baan en een gezin met uw taken als mantelzorger? Hoe schakelt u hulptroepen in als het niet meer gaat? Welke andere woonvormen zijn er? En hoe regelt u bijvoorbeeld vervoer op maat? Op IkWoonLeefZorg.nl vindt u informatie die u verder helpt.

Bron Plus Online ( w.b.v.k.)

    Wij zorgen voor elkaar! Alles over zorg, mantelzorg en langer zelfstandig wonen.