HomeNieuwsMijn buurtContact

Ouderen en zelfstandig wonen

Zo´n 75% van de mensen boven de zeventig heeft nog geen enkel initiatief genomen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Ze hebben zich niet georiënteerd over aanpassingen in hun of willen daar nog niet over nadenken..

En als hun gezondheid dan achteruit gaat dan blijkt het vaak te laat om op korte termijn een goede oplossing te vinden., komen ze in actie. Een onderzoek van de stichting Zilver Wonen onder 5.258 ouderen met een gemiddelde leeftijd van 72 jaar heeft dit laten zien.
Dit zal volgens Zilver Wonen over vijf tot acht jaar voor grote problemen gaan zorgen Het merendeel van de senioren woont een niet-aangepaste dan wel niet-toekomstbestendige woning en het tekort aan seniorenwoningen wordt nu al geschat op ongeveer zestigduizend. Een kwart van de ondervraagden gaf aan dat ze maatregelen hadden genomen om langer zelfstandig te kunnen wonen, zoals het beter toegankelijk maken van het toilet. Ook staan aanpassingen in de badkamer, zoals een inloopdouche hoog op het verlanglijstje.

Bron: ANP
​ak

    Ouderen en zelfstandig wonen