HomeNieuwsMijn buurtContact

Nieuwe album Daniël Lohues heet 'Vlier'.

'Vlier' is de titel van het nieuwe album van Daniël Lohues dat op 2 maart uitkomt. De gelijknamige theatertournee begint woensdag 7 februari in De Voorveghter in Hardenberg.

Volgens Lohues bevat zijn nieuw plaat een verzameling liedjes waar onderwerpen als reizen en thuiskomen, verloren liefdes, Nedersaksisch Nederland, religie, vriendschap en familie voorbijkomen. In de taal van zijn geboortegrond worden relativering, verlangen en hoop bezongen in puntige en doortimmerde songs. 'Bijna al deze nummers zijn ontstaan in een droom. Midden in de nacht wakker worden en denken dat ik de muziek nog aan heb staan beneden. Maar dan bleek het in mijn hoofd te zitten. Dan ging ik uit bed om die nog niet bestaande muziek uit te gaan werken tot nieuwe nummers.'

De tournee duurt tot en met 23 juni (Atlas Theater in Emmen); kijk voor data op www.lohues.nl

Lohues ontving vorig jaar voor zijn album 'Moi' een Buma Award. Ook bracht hij een box uit met de vier delen van 'Allennig'.

De eerste single getiteld ‘Volle maone’ beschrijft een droom waarin Cleopatra en Caesar in het maanlicht bij de zee staan:

Bron: Daniel Lohues (w.b.v.k.)

    Nieuwe album Daniël Lohues heet 'Vlier'.