HomeNieuwsMijn buurtContact

Lies van Urk Prijs wordt voor de 18e keer uitgereikt.

Tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart in Emmen wordt voor de 18e keer de Lies van Urk Stimuleringsprijs Emancipatie uitgereikt. Het winnende initiatief ontvangt 1000 euro om de activiteiten te kunnen uitvoeren.

In 2017 ging de prijs naar de Pleisterplaats uit Klazienaveen. De vrijwilligers verzorgen met regelmaat op vrijwillige basis in Klazienaveen activiteiten voor ouderen.

De vrouwen die in aanmerking kunnen komen voor de prijs zetten zich in voor een initiatief gericht op emancipatie of participatie binnen de gemeente Emmen. Zij doen dit vrijwillig en hebben een voorbeeldfunctie.

Drie finalisten

De jury maakt een voorselectie, waaruit drie finalisten gekozen worden. De initiatieven worden beoordeeld op motivatie, presentatie en de mate waarin het bijdraagt aan emancipatie en participatie. De winnaar ontvangt de wisseltrofee en een geldbedrag van 1000 euro om de activiteiten te kunnen uitvoeren of verder te ontwikkelen. Wethouder Emancipatie Jisse Otter maakt op 8 maart in het Atlas Theater de winnaar bekend maken en reikt de prijs uit.

Initiatieven kunnen tot en met 15 februari 2018 worden aangemeld via e-mail: info@8maartgroepemmen.nl. Meer informatie over de Lies van Urk Prijs en Internationale Vrouwendag Emmen is te vinden op www.8maartgroepemmen.nl

Lies van Urk was de eerste vrouwelijke wethouder in de gemeente Emmen. Zij was in haar werk en op persoonlijke titel een groot voorvechtster voor emancipatie. Zij overleed plotseling in 1990 tijdens een vergadering in het gemeentehuis. Ter nagedachtenis aan haar is de Lies van Urk prijs ingesteld.

Bron: Lies van Urk ( w.b.v.k.)

 

    Lies van Urk Prijs wordt voor de 18e keer uitgereikt.