HomeNieuwsMijn buurtContact

Expositie 'Dieren en dingen' in CBK Emmen.

In het Centrum Beeldende Kunst Emmen is een expositie 'Dieren en dingen' te zien. Marieke Meijerink heeft de expositie samengesteld.

Deze tentoonstelling is speciaal voor jong en oud, met herkenbare onderwerpen voor kinderen. Er zijn dierenportretten en kunstwerken met alledaagse voorwerpen te zien. Vier kunstenaars tonen hun werk, namelijk Carolien Adriaansche, Myrte van Dijk, Erica Scheper en Jennifer Koning.

Carolien Adriaansche heeft zich na haar opleiding Theatervormgeving aan de Rietveld Academie in Amsterdam bezig gehouden met het ontwerpen van theaterdecors en het maken van objecten uit gevonden materialen. Dit resulteerde in een serie beesten waarbij bruikbaar afval het uitgangspunt was.

Myrte van Dijk

Myrte van Dijk werkte na de academie voor Beeldende Vorming Amsterdam in een bronsgieterij en leerde alle facetten van het vak. Haar werk kenmerkt zich door de diversiteit in materialen en de manier waarop zij die bewerkt; als een beeldhouwer het materiaal weghalen en als een boetseerder het materiaal opbouwen of een combinatie.

Jennifer Koning volgde de academie voor Beeldende Kunsten Constantijn Huygens in Kampen en de tuinbouwschool in Frederiksoord. In haar werk richt zij zich op portretten van mens en dier in olieverf, houtskool en gemengde technieken. Haar tekeningen en schilderijen ontstaan en bestaan uiteindelijk uit vele lagen verf, houtskool of krijt.

Erica Scheper volgde haar opleiding aan de HKA in Arnhem. Direct na haar afstuderen in 2005 ontving ze een startstipendium van het Mondriaanfonds. Scheper maakt schilderijen en haar techniek is vrij klassiek. Ze heeft een eigenzinnige onderwerpkeuze: alledaagse objecten als caravans, pakjes boter, stopcontacten en meubels van zowel IKEA als van bekende ontwerpers, roepen vragen op omtrent (goede) smaak, consumptiemaatschappij en de keuzes die we maken. De tentoonstelling 'Dieren en dingen' is tot en met 2 april te zien.

Kijk voor meer informatie op www.cbkemmen.nl

Bron: CBK ( w.b.v.k.)

    Expositie 'Dieren en dingen' in CBK Emmen.