HomeNieuwsMijn buurtContact

Emmen On Ice hult zich in Oostenrijkse sferen met megatent.

Schaatsliefhebbers, opgelet: de schaatsen kunnen weer uit het vet! Fans van deze Hollandse volkssport kunnen van zaterdag 8 december tot zondag 6 januari weer hun hart ophalen tijdens Emmen On Ice. Een deel van het Raadhuisplein, zo’n 700 vierkante meter, wordt weer omgetoverd in een ijsbaan.

Mocht je trouwens ook een stel lederhosen in de kast hebben hangen: neem ook maar mee. Het schaatsfestijn hult zich namelijk dit jaar in Oostenrijkse sferen.

De horeca gaat dit jaar dus helemaal over de kop, laat medeorganisator Johan Lubbers van No Limit Events weten. Zo komt er een enorme tent van 30 bij 30 meter, toepasselijk genaamd de Hangar, bij de ijsbaan. Het gevaarte is ruim 13 meter hoog en biedt ruimte aan 625 zitplaatsen of 1000 staanplaatsen. De overspanning wordt met behulp van een kraan en hoogwerkers opgebouwd. ‘Het dak is bovendien voorzien van een knik, waardoor er sprake is van meer stabiliteit bij sneeuwval. De binnenkant is voorzien van een zwart zeil, wat ons in staat stelt aande hand van de verlichting voor nog meer gezelligheid te zorgen.’

Hertengewei

Ook het meubilair krijgt een make over. ‘Vorig jaar namen bezoekers plaats in een soort woonkamer met een huilend zigeunerjongetje aan de muur. Voor deze editie kozen we voor speciale gemaakte zithoeken met ruimte voor acht man, waarbij je knus rondom een tafel zit. Verder gebruiken we veel hout voor de aankleding en ontbreekt een hertengeweitje aan de wand ook niet. Denk aan après-ski, maar dan in een luxueuzere uitvoering.’

Curling

Net als vorig jaar plakt de organisatie er weer een extra weekje schaatsplezier aan vast: in plaats van drie weken, kunnen mensen bijna een maand lang over het ijs zwieren. Een deel van de baan wordt net als vorig jaar gereserveerd voor de jongste schaatsertjes, zodat zij op hun eigen tempo ook kunnen genieten. Het schoolschaatsen vindt weer twee weken lang plaats en ook het aantal curlingteams wordt weer aanzienlijk uitgebreid; konden vorig jaar nog 72 teams hun steen over het ijs laten glijden, dit jaar is er ruimte voor 96 teams. ‘We gaan van zes naar acht voorrondes, aldus een tevreden Lubbers.

Bron: Emmen on Ice ( w.b.v.k.)

    Emmen On Ice hult zich in Oostenrijkse sferen met megatent.