HomeNieuwsMijn buurtContact

Nieuws

Engelen te zien in de Grote Kerk in Emmen

Een expositie van engelen, gemaakt van gevonden stukken hout door kunstenaar Ela Venbroek-Franczyk, is momenteel in de Grote Kerk in Emmen te zien.

Tweede Light Run in Klazienaveen.

De tweede editie van de Light Run in sportdorp Klazienaveen vindt zaterdag 23 december plaats. Na het succes van de eerste run heeft de organisatie er alles aan gedaan om ook van deze run een uitdagend evenement te maken.

Valerius geeft kerstconcert

Het Christelijk Mannenkoor Valerius geeft zaterdag 23 december een kerstconcert in de Grote Kerk in Emmen.

55-plusser lopen niet warm voor omscholing of veranderen van baan

Veel oudere werknemers zijn niet bereid om zich te laten omscholen of een andere baan te zoeken tot ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Minder werken willen ze wel, mits dat met behoud van het huidige salaris is.

Humanitas, een helpende hand

Humanitas biedt al jaren (1945 opgericht) belangeloos hulp en maatschappelijke ondersteuning volgens de kernwaarden gelijkwaardigheid, behoud van regie over het eigen leven en verantwoordelijkheid voor jezelf en voor een ander.

Inbrekers, zo komen ze er niet in.

30 seconden heeft een inbreker nodig om binnen te komen, 5 minuten om een huis leeg te halen. Met deze tips gaat dat niet lukken.

Wat is het nieuwe Drentse Woord van het Jaor?

Streektaalorganisatie Huus van de Taol is op zoek naar het Drentse Woord van het Jaor 2017. Dit mogen nieuwe Drentse woorden zijn, maar ook woorden die regelmatig voorbij komen.

Internationale fietsroute langs crashlocaties WOII-vliegtuigen stap dichterbij.

Een internationale fietsroute langs alle locaties waar vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het grensgebied tussen Zuidoost-Drenthe en Duitsland zijn neergestort. Dat is de inzet van werkgroepen aan beide zijden van de grens.

Lichtpuntjes tijdens donkere dagen.

Voor de meeste mensen zijn de feestdagen een moment van gezelligheid, lekker eten en tijd doorbrengen met familie of vrienden. Kortom, dagen om jezelf op te verheugen. Die vanzelfsprekende warmte en gezelligheid is er voor velen echter niet.

    Nieuws