HomeNieuwsMijn buurtContact

Nieuws

Kunstmarkt op 2 juni

De jaarlijkse kunstmarkt van de Amateur Kunstenaars Emmen (AKE) wordt dit jaar op zaterdag 2 juni vanaf 10.00 uur op het plein voor de Grote Kerk gehouden. Tegelijk met de kunstmarkt is er in de Grote Kerk ook een muziekfeest van jong talent.

Musical 'Spiegels'

Gospelkoor Onze Opdracht, dat onder leiding staat van Centinus Lubberts, voert op zondag 27 mei de musical 'Spiegels' op in de Ichthuskerk in Emmen.

Muziekschool MM houdt open dag

Muziekschool MM organiseert zaterdag 26 mei van 10.00 tot 13.00 uur een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is in muzieklessen, instrumenten wil uitproberen, een proefles wil aanvragen, of zomaar een kijkje wil komen nemen aan de Hooggoorns 24 in Emmen.

Boeddhabeeld van afvalhout vindt plek in Emmer Rensenpark.

Tijdens het Emmen Goes Eco Festival heeft Tashi Norbu samen met Karin Siebring een Boeddhabeeld van afvalhout gemaakt. .

Het Bargerveen

Op zondagmiddag 27 mei verzorgt het Humanistisch Verbond afdeling Emmen een excursie in het Bargerveen bij Zwartemeer.

Stichting Jaap en Aleid Rensen schrijft prijsvraag voor Rensenpark uit.

De Stichting Jaap en Aleid Rensen (Stichting JAR) nodigt inwoners van de gemeente Emmen, maar ook daarbuiten uit om deel te nemen aan een ideeënprijsvraag voor het Rensenpark.

Ouderen en zelfstandig wonen

Zo´n 75% van de mensen boven de zeventig heeft nog geen enkel initiatief genomen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Ze hebben zich niet georiënteerd over aanpassingen in hun of willen daar nog niet over nadenken..

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje.

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte.

Emmen beleeft allereerste Emmer- en Dweilfestival.

Een festival voor dweilorkesten in Emmen. Waarom niet, dachten ze bij het Emmer dweilorkest Dinges. Op 27 mei gaat in Emmen tijdens het carnavaleske muziekfestijn het dak er af.

Wie bakt de mooiste taart van Slien?

Haal de bakblikken uit het vet en breng een ode aan de taart! Bakkers kunnen zaterdag 26 mei bij de Ontmoetingskerk in Sleen tussen 12.00 uur en 13.00 uur meedoen aan een taartenbakwedstrijd. Zij kunnen een zelfgebakken taart inleveren die door een vakjury wordt beoordeeld.

Loods13 verhuist naar Rensenpark.

Theaterschool Loods13 vestigt zich komend najaar zich in het voormalige Aziëhuis in het Rensenpark. Daarmee is de vestiging van de eerste grote culturele instelling in het voormalige dierenpark een feit.

Meimaand is huidkankermaand.

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en de meest voorkomende soort van kanker. Veel Nederlanders hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van huidkanker.

Definitieve starttijden Drenthe Loopfestijn 2018 bekend.

Op zaterdagavond 26 mei klinkt voor de 35e keer het startschot voor het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen. Achter de schermen wordt hard gewerkt om er een feestelijke jubileumeditie van te maken.

    Nieuws