HomeNieuwsMijn buurtContact

Nieuws

Rennen met je hond tijdens de Jumper Schutrups Dogwalk.

Het is misschien te vroeg om nu al de Jumper Schutrups Dogwalk en de Schutrups Wandeldag, op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 in Exloo, aan te kondigen. Toch zijn de voorbereidingen al in volle gang. Zeker voor degenen die willen meedoen aan de canicross funcross.

De Zee, Mijn Leven.

Boekbespreking van zeezeiler Henk de Velde Henk de Velde (1949) is onder zeilers een bekende, en misschien wel onbegrepen zeezeiler.

Is een hypotheek op latere leeftijd mogelijk?

We worden steeds ouder en blijven langer zelfstandig wonen. Steeds meer ouderen kiezen voor een appartement waarin ze langer zelfstandig kunnen wonen of ze verbouwen hun huis zodat het levensloopbestendig is. Maar kunt u nog een hypotheek krijgen op latere leeftijd?

Derek Ogilvie geeft intieme show in Atlas Theater.

Het Schotse medium Derek Ogilvie komt zondag 18 november in het kader van zijn Hello Again Tour naar het Atlas Theater in Emmen.

5 tips om eenzame ouderen te steunen.

Veel ouderen voelen zich ongewild eenzaam. Misschien kent u wel zo’n oudere maar weet u niet goed hoe u hierover moet beginnen of hoe u kunt helpen? Met onze 5 tips ontdekt u hoe u eenzaamheid bespreekbaar kunt maken en samen met de oudere naar een oplossing kunt zoeken.

Plastic neemt bezit van u

In de ontlasting van mensen overal ter wereld zijn microscopisch kleine deeltjes plastic aangetroffen. Dit duidt erop dat plastic in hele kleine deeltjes in ons lichaam zijn gekomen.

Emmemoriam: herdenkingstocht door Rensenpark voor ieder die iemand heeft verloren.

‘Ik praat met vrienden wel eens over mijn vak, maar vaak voel ik onder het vertellen een soort ongemak’, aldus uitvaartbegeleider Dorothée Hoeksema. In haar werk wordt ze dagelijks geconfronteerd met verlies en rouw.

Motetten staan centraal tijdens lezingen in Sleen.

Bijbelfragmenten hebben de eeuwen door componisten geïnspireerd tot het schrijven van vocale werken.

Pas op met de aflossingsvrije hypotheek!

Honderdduizenden huizenbezitters met een hypotheek waarop ze niet of niet genoeg aflossen, dreigen in de problemen te komen. Daarom starten banken de campagne ‘Aflossingsblij’.

Wij zorgen voor elkaar! Alles over zorg, mantelzorg en langer zelfstandig wonen.

Nederland telt vier miljoen mantelzorgers: een hartverwarmend leger van familie, vrienden, kennissen en buren die zonder enige vergoeding voor elkaar klaarstaan. Daardoor kunnen ouderen langer in hun eigen woning blijven wonen. In de buurt die hen vertrouwd is, met de bezigheden, vrienden en kennissen die hen dierbaar zijn.

Beelden in Gees houdt herfstexpositie.

Terwijl de herfstkleuren ook bezit hebben genomen van de tuin van Beelden in Gees aan de Schaapveensweg brandt in de Brasserie de houtkachel. Onder genot van een drankje en een hapje kunnen bezoekers genieten van verrassende en spannende kunst.

    Nieuws